Soru Ve Cevaplar ile Google Adsense



1-)Aynı İsimle birden fazla hesap açabilirmiyiz ?

Cevap a ) Google Adsenseden Aktif Bir Hesabınız var ise
google adsenseye aynı isim ve soyisimle başvurduğunuzda Google
adsense başvurunuzu ''Zaten şuanda aktif olan bir hesabınız olduğu''
gerekçesi ile reddeder.Çünkü googleye göre birden fazla hesap
kullanmak yasak olup kişi zaten eğer birden fazla web sitesi var ise
hesabını istediği kadar sitede kullanabilir ve Kanal yönetimi ile bu
sitelerin istatistiki verilerini tutabilir.

Cevap b ) Google adsenseden daha önce banlanmış iseniz google
adsenseye aynı isim ve soy isimle başvurduğunuzda Google adsense
başvurunuzu Kabul eder.(Bunu yapmasının sebebi tahminimce google
Hesap onaylama işlemleri sırasında geliştirdiği filtreleme
tekniğinde şahsın banlanmış olmasını kaile almıyor olabilir.)

*Lakin Hesabınızı aktif olarak kullanmaya başladığınızdan yaklaşık
olarak 1 hafta 10 gün sonra Google adsenseden şöyle bir mail
alırsınız.''Bu hesap daha önce kapatılmış bir hesapla
ilişkilendirildiği için durdurulmuştur,Reklamverenlerin haklarını vs
vs..''

2-)Aynı Adres,Soyadı,Telefon ile başvurabilirmiyiz ?

Cevap : Yukarıda belirtmiş olduğum sonuçlar aynı şekilde bu
sorudada geçerli olmaktadır.Daha önce Banlanmış bir Ev adresi vede
Telefon İle Tekrar başvurduğunuzda

1.Ci Soru Cevap b)
' dede belirttiğim sonuçla karşı karşıya kalırsınız.

Ayrıca yine aynı ev adresinden 2 farklı başvuru yapmakda ban
sebebidir.Googleye göre bir ev adresinden,telefondan vs 2 ayrı
başvuru yapılması kural ihlalidir.

Soyadının aynı olması ban sebebi değildir(Bu durumun geçerli olması
için adres telefon vs bilgilerinin farklı olması lazım.)

3-)Eft bilgileri kısmına Google adsensedeki ad soyadım değilde
farklı bir isim yazarak ödeme almak istiyorum bu mümkünmüdür ?

Cevap a) 18-11-2006'dan önce açılmış vede eft banka bilgileri
onaylatılmış hesaplar tıpkı bu ay ödeme aldıkları gibi bundan
sonraki aylarda farklı ad ve soyad olsa bile rahatlıkla ödeme
alabileceklerdir.

Cevap b) 18-11-2006' dan sonra heap açılmak istendiğinde
google adsense başvuru sayfasında belirtilmiş olan

• Alacaklı adınızın banka hesabınızdaki adla aynı olması gerekir.
• Alacaklı, AdSense'e katılabilmek için en az 18 yaşında olmalıdır.

Kurallarına göre bu tarihten sonra açılmış hesaplarda banka
bilgilerinin google adsense ad ve soyadı ile aynı olmak zorunluluğu
vardır.

Cevap c) 18-11-2006'dan önce açılmış fakat banka bilgileri
girilmemiş hesapların durumu ise meçhul.Yani bu hesaplar için şuan
kesin birşey söyleyemiyoruz.Ancak Tıpkı Pin sisteminin devreye
girmesinden sonra nasıl o ana kadar açılmış hesaplarda Pin kodundan
muhaf tutuldu ise sanırım şuana kadar açılmış olan fakat banka
bilgileri girilmemiş olan hesaplardada CEVAP A) geçerli olacaktır.

4-)Aynı bilgisayarda birden fazla hesap kontrolü yapabilirmiyiz ?

Cevap )Evet.İstediğiniz kadar hesap kontrolü yapabilirsiniz.

Googleye göre bir bilgisayardan birden fazla hesap kontrolü yapmak
ban sebebi değildir.Yani Kural sayfasında en azından böyle bir ibare
bulunmamakta.

Konuyla alakalı olarak bir Dipnot : Google adsense : Bir Çok
İnsanın Kafasına Takılan Soruyu Test ettim

5)Bu ay kazandığım parayı bu ay sonu alabilirmiyim ?

Cevap )Kesinlikle Hayır.Bu maddeyi özellikle koydum çünkü
bende zamanında ilk başladığım zamanlarda bu hataya düşmüştüm.

Googlede Örneğin 1 Kasım ile 30 Kasım Arasında Kazandığınız Ödemeyi
Aralıkta alırsınız yani bir sonraki ay.

6)Pin Kodu nedir ne zaman gelir ne işe yarar ?

Cevap)Pin kodu googlenin uyguladığı bir çeşit güvenlik
sistemidir.Adresinize gelir Buda Yaklaşık olarak 2 hafta ile 40 gün
arasında değişen bir sürede ulaşır.

Pin Kodunun İlk Gönderilme Tarihi Hesap Bakiyenizin 50 doların
üstüne çıkması sonucu olur.Her 2 haftada bir yeni bir pin kodu
talebinde Bulunabilirsiniz.

7)Google Adsenseye en hızlı başvuru şekli nedir ?

Cevap)Blogger.com'dan başvurmak sizin google adsense
hesabınızın en hızlı şekilde (Maksimum 1 gün içinde) Onaylanıp aktif
olmasını sağlayacaktır.

Blogger.com dan adsense hesap açımı anlatım : Anlatım Linki

8)Google Adsense Mail Adresimi Değiştirebilirmiyim ?

Cevap)Evet Googlenin Şu Sayfada Detaylı olarak belirttiği
işlemleri gerçekleştirdiğiniz sürece bu mümkündür.

9)Google Adsense Ödemeleri Hangi Tarihte yapar ?

Cevap)Kesin olmamakla beraber Her ayın 23'ünde Ödeme İşleme
girer.Ve 24'ünde Ödemeler Eft Yapılır.

10)Google Adsense Reklamlarına tıklamaları için kullanıcıları
teşfik etsem ne olur ?

Cevap)Googleye göre Kullanıcıyı reklama teşfik etmek
Kesinlikle Ban Sebebidir. Google adsense reklamlarının sağına soluna
altına üstüne hiçbir şekilde o reklama tıklamayı teşfik edecek
örneğin ''Dosya indirmek için yada siteye girmek için tıklayın''
yada sitemize destek vermek için her gün ''1 kez google adsense
reklamına tıklayın'' gibisinden.

Ayrıca Google ye göre sadece yazı ile teşfik değil örneğin FULL
EKRAN PENCERE AÇIP içine google adsense koymak (daha doğrusu klasik
popup pencereye bile adsense koymak) kesinlikle yasak olduğu gibi
Bir sayfada Sadece google adsenseyi koymak yani tıklanacak başka
herhangi birşeyin bulunmamasıda teşfik sayılır ve google için ban
sebebidir.

11)Sayfamda Spam Kelimeler ve Anahtar Kelimeler var Bu Google
Adsenseye göre yasakmı ?

Cevap)Google adsense ve Arama Motorunu Farklı Kulvarlarda
inceler daima Örneğin Google arama motorlarından banlanmış bir
sitede adsense kullanabılırız.Bunu niye söyledim şu yüzden Google
arama motorlarına göre Spam yapmak yasak ve hatta google tespit
ederse bu ban sebebidir.Aynı şeyi google adsense için
söyleyemeyiz.Fakat Google adsensenin Webmaster Kurallarında
Bahsettiği bir maddeye dikkat çekmek istiyorum.

Google Diyorki

'' Sayfalarınızda ilgisiz ve aşırı miktarda anahtar kelimeler
kullanmayın.''

Yani Googleye Göre Sayfada Anahtar Kelime Kullanmak (Üstü kapalı ''spam)
Senin Banlanman İçin Sebep Değil.Cümleye dikkat edersen İLGİSİZ ve
''AŞIRI'' miktarda anahtar kelıme kullanmayın dıyor.İlgisiz kelime
kullanmak yasak ancak Anahtar kelime kullanmak Aşırıya kaçmadığı
sürece serbest.
Yani Alakasız kelimelerle spam yaparsan bunun yasak olduğunu
belirtmiş .

12)İframe yöntemiyle google adsense reklamları çıkarsam ne olur ?

Cevap) Forum üyelerinden Malatyasporlu adlı arkadaşımızın
googleye bununla ilgili bir sorusu olmuştu Ve googlenin İframe
konusunda verdiği cevap şu şekilde ;

''Iframe normal çerçeveden farklı yapıdadır ve çerçeve sayfaları
için olan Google reklam kodları, Iframe kullanılarak reklam
gösterilmesi durumunda kullanılmamalıdır. Çerçeve sayfaları için
kullanılan kodda yer alan
google_page_url = document.location ek uzantısı, Iframe
kullanıldığında, kaldırılmalıdır.

Ancak, Google reklamları ile en iyi sonuçlar alınabilmesi için
Iframe kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Bunun yerine, reklam kodunu
direk olarak içerik sayfalarınızın kaynak kodunda kullanmanızı
tavsiye ederiz. Iframe kullandığınızda, sadece reklam birimi (reklam
kodunun sadece bir kopyası) kullanabileceksiniz.''

13)Bu Sitede Reklam Ver Yazısını Kaldırmak İstiyorum ?

Cevap : Google adsense hesabımıza giriyoruz oradan Hesap
ayarları (account-settings) bölgesine giriyoruz.Daha sonra ''Site
Üzerinde Reklamveren Kaydı'' adlı kısımı bularak düzenle
diyoruz.Daha sonra ''Beni Site Üzerinde Reklamveren Kaydına dahil
et'' kısmını pasifleştiriyoruz.

14)Bir sitem için 2 adsense başvurusu yapabilirmiyim ?

Cevap : Hayır.Googleye göre bir site için en fazla 1 kez
başvuru yapılabilir.Ayrıca bir kişi yine sadece 1 kez başvuru
yapabilir.

15)Bir sitemde 2 tane farklı adsense kodu kullanabilirmiyim ?

Cevap :Evet.Googleye göre bir site içinde birden fazla google
adsense kullanabilirsiniz.Fakat farklı sayfalarda olması gerekiyor.

örneğin 1.ci ads kodunuz sitemiz.com/a.html de ise
2.ci ads kodumu sitemiz.com/b.html de yer almalıdır.

16)Google adsenseden banlandık.Peki Bu Banı Açtırabilirmiyiz ?

Cevap :Teknik olarak Evet.Google her adsense kullanıcısına
bir TEMYİZ Hakkı tanımaktadır.

Temyiz Hakkı Detayları ve Ban açtırmak İçin Başvuru Formu için Şu
Sayfaya Gitmelisiniz

Uslübunuzu doğru bir şekilde yansıtırsanız ve gerçekten haksız bir
şekilde ban yediğinizi hissettirirseniz banınız açılacaktır.Daha
önce r10.net ten bu sayede banını açtıran insanlar bulunmakta.

17)Google adsense Reklam Rekabetci Filtresi Nedir Nasıl
Kullanılır ?

Cevap :Rekabetçi reklam filtresi, belirli URL'lere bağlanan
reklamları engelleyecek şekilde çalışır. Böylece, www.domain.com
adresinde rakibinize bağlantı sağlayan tüm reklamları kolayca
engelleyebilirsiniz. www.domain.com gibi üst düzey bir etki alanı
girdiğinizde, bu etki alanının altındaki tüm alt etki alanlarına
bağlantı oluşturan reklamlar da engellenir.Bu sayede Örneğin
sayfanıza ters düştüğünü düşündüğünüz yawda ücret anlamında
gerçekten çok düşük değerler verdiğini düşündüğünüz reklamları
engelleyerek GOOGLE ADSENSE PERFORMANSINIZI arttırabilirsiniz.

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizli tutulacak ve açıkta gösterilmeyecektir.
CAPTCHA
Aşağıdaki resimde yer alan karakterleri kutucuğa doğru olarak yazınız
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Anket

Web sitesinde hangisi daha önemlidir: